Αττικό Πάρκο Βραυρώνος (κατά προσέγγιση)

Αττικό Πάρκο Βραυρώνος (κατά προσέγγιση)
ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ Βραυρώνος (κατά προσέγγιση) περίμετρος 23 Χιλμ., έκταση 22 τετρ. χιλμ 14 Σεπτ 2020. Με κόκκινο ο αγωγός εκβολής του ΚΕΛ, με κίτρινο το υπό κατασκευή υποθαλάσσιο τμήμα του. Η περιοχή μπορεί εύκολα να μετασχηματιστεί σε Σύγχρονο Ασκληπιακό Πάρκο (πληροφορίες στο Ασκληπιείο Πάρκο Αθηνών ...)

Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021

Τι κάνουν στην Ελβετία για τα ρέματα (και την αντιπλημμυρική προστασία) …

Αν υπάρχει ενδιαφέρον μπορεί κανείς να περιηγηθεί στους παρακάτω συνδέσμους (Ψάχνοντας με την φράση "Renaturation de l'Aire, Genève" βρίσκει κανείς άφθονο υλικό), προκειμένου να διαπιστώσει πως μεταχειρίζονται στην Ελβετία τα ρέματά τους (οι πληροφορίες περιήλθαν σε γνώση μας το Δεκέμβριο του 2020)

https://www.bafu.admin.ch/bafu/en/home/topics/landscape/dossiers/landscape-award.html
https://www.ge.ch/actualite/projet-renaturation-aire-laureat-du-prix-du-paysage-du-conseil-europe-15-10-2019
http://www.superpositions.ch/
https://flaneurdor.ch/projet/?lang=fr&pid=146
https://issuu.com/archizoom/docs/the_river_chronicle1

Σε αντίθεση με όλα αυτά τα σαχλά που κάνουν οι Ελβετοί, οι Έλληνες εργολάβοι και οι καταπληκτικές ελληνικές δημόσιες υπηρεσίες με την ανοχή, την αδιαφάνεια, την απουσία αξιολόγησης, την ανεπάρκεια και τον ετσιθελισμό ίσως και εντολές της ηγεσίας (παράνομες προφανώς) κατασκευάζουν ακόμα άχρηστα αντιπλημμυρικά έργα. 

Σε περιοχές μακριά από εκεί που κινδυνεύουν άνθρωποι και περιουσίες και πάνε σε αγροτικές περιοχές να προστατεύσουν λάχανα και μαρούλια σκορπώντας πολύτιμα εκατομμύρια €,. Καταστρέφουν τα φυσικά πλημμυρικά πεδία, αποζημιώσουν καταληψίες και αυθαίρετα και εξασφαλίζουν έργα για εργολάβους εις βάρος του Περιβάλλοντος. Προσβάλλουν τη λογική, τη Φύση και  τσαλαπατούν βιότοπους, περιοχές ΝΑΤΟΥΡΑ 2000 και ότι άλλο βρεθεί στο δρόμο τους , Το ξελίγωμά τους για πλούτο και προσωπικό όφελος είναι μοναδικό. 

Τι και αν μας βάζει πρόστιμα η ΕΕ, τι και αν μας εγκαλούν για παραβιάσεις της Περιβαλλοντικής Νομοθεσίας και των Οδηγιών της ΕΕ. Εμείς πρώτα κάνουμε ότι γουστάρουμε και ύστερα από χρόνια και ζαμάνια θα υποσχεθούμε αποκατάσταση και συμμόρφωση. Όπως υπερήφανα κάνουμε με το θέμα των σκουπιδιών και των υγρών αποβλήτων σε αστικές περιοχές! 

Όλα καλά και όλα ωραία. Και η ζωή συνεχίζεται …

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου