Αττικό Πάρκο Βραυρώνος (κατά προσέγγιση)

Αττικό Πάρκο Βραυρώνος (κατά προσέγγιση)
ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ Βραυρώνος (κατά προσέγγιση) περίμετρος 23 Χιλμ., έκταση 22 τετρ. χιλμ 14 Σεπτ 2020. Με κόκκινο ο αγωγός εκβολής του ΚΕΛ, με κίτρινο το υπό κατασκευή υποθαλάσσιο τμήμα του. Η περιοχή μπορεί εύκολα να μετασχηματιστεί σε Σύγχρονο Ασκληπιακό Πάρκο (πληροφορίες στο Ασκληπιείο Πάρκο Αθηνών ...)

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021

Διαμαρτυρία πολιτών υπέρ της προστασίας του αρχαίου ποταμού Ερασίνου …

Στις 3 Μαρτίου 2021 πολίτες απέστειλαν αίτημα επίσημης ενημέρωσης, στον υπουργό Υ&Μ κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή και στην αρμοδία Ειδική Δ/νση Δημοσίων Έργων (ΕΥΔΕ) Κατασκευής Υδραυλικών και Λιμενικών Υποδομών, προκειμένου να διευκρινιστεί αν ο εργολάβος είχε λάβει άδεια έναρξης εργασιών του αντιπλημμυρικού έργου Ερασίνου ή όχι. 

Αναμένεται η απάντηση, αλλά προετοιμάζονται και άλλες νόμιμές κινήσεις πολιτών προκειμένου να διαφυλαχτεί το οικοσύστημα της περιοχής και να μην εκτεθούν σε ανεπανόρθωτους κινδύνους ο βιότοπος της Βραυρώνος, το οικοσύστημα (η ζωή της πανίδας και χλωρίδας που διαβιούν σε αυτό) και να μην αντιμετωπίσει δύσκολα ανατρέψιμα προβλήματα ο μοναδικός Αρχαιολογικός χώρος της Βραυρώνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου