Αττικό Πάρκο Βραυρώνος (κατά προσέγγιση)

Αττικό Πάρκο Βραυρώνος (κατά προσέγγιση)
ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ Βραυρώνος (κατά προσέγγιση) περίμετρος 23 Χιλμ., έκταση 22 τετρ. χιλμ 14 Σεπτ 2020. Με κόκκινο ο αγωγός εκβολής του ΚΕΛ, με κίτρινο το υπό κατασκευή υποθαλάσσιο τμήμα του. Η περιοχή μπορεί εύκολα να μετασχηματιστεί σε Σύγχρονο Ασκληπιακό Πάρκο (πληροφορίες στο Ασκληπιείο Πάρκο Αθηνών ...)

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021

Έφθασε η απάντηση του Μηχανισμού Παραπόνων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων …

Στις 14 Δεκεμβρίου λάβαμε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου την από μακρού αναμενομένη απάντηση του Μηχανισμού Παραπόνων της ΕΤΕπ. 

Είχαμε απευθυνθεί, στο μηχανισμό σε μια πράγματι απέλπιδα προσπάθεια, αφού όλες οι προσπάθειες μας να επικοινωνήσουμε με τους αρμοδίους στην Ελλάδα απέτυχαν (ούτε καν απάντησαν και τα έργα ξεκίνησαν χωρίς τις απαραίτητες άδειες, ενώ αγνόησαν τη λογική κατά την οποία δεν κατασκευάζεις αντιπλημμυρικό έργο σε αγροτική περιοχή με περιορισμένες καλλιέργειες, χωρίς κατοίκους και υποδομές και καταστρέφεις προστατευόμενους οικοτόπους, εντός περιοχής ΝΑΤΟΥΡΑ 2000). 

Η ΕΤΕΠπ χρειάστηκε μήνες για να ολοκληρώσει τη διαδικασία, ενώ είχαμε επισημάνει την ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης της κατάστασης, λόγω της συνεχιζόμενης κατασκευής του έργου.  

Μπορείτε να διαβάσετε την απάντηση του ΜΠ-ΕΤΕπ εδώ …  

Τη βρήκαμε καλογραμμένη (επαγγελματική εργασία) αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Ο ΜΠ-ΕΤΕπ παραπέμπει τα θέμα σε άλλη υπηρεσία της Τράπεζας προκειμένου να αποφανθεί αν ευσταθούν οι καταγγελίες και ίσως να ικανοποιήσει το αίτημα τω καταγγελλόντων, δηλαδή να διατεθούν τα χρήματα σε πραγματικά απαραίτητα έργα, σε άλλες περιοχές της Ελλάδος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου