Αττικό Πάρκο Βραυρώνος (κατά προσέγγιση)

Αττικό Πάρκο Βραυρώνος (κατά προσέγγιση)
ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ Βραυρώνος (κατά προσέγγιση) περίμετρος 23 Χιλμ., έκταση 22 τετρ. χιλμ 14 Σεπτ 2020. Με κόκκινο ο αγωγός εκβολής του ΚΕΛ, με κίτρινο το υπό κατασκευή υποθαλάσσιο τμήμα του. Η περιοχή μπορεί εύκολα να μετασχηματιστεί σε Σύγχρονο Ασκληπιακό Πάρκο (πληροφορίες στο Ασκληπιείο Πάρκο Αθηνών ...)

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021

Ζήτω το Μαρκόπουλο, κέντρο επεξεργασίας λυμάτων της Ανατολικής και Νοτίου Αττικής ...

Πώς εξελίσσεται το έργο της αποχέτευσης του παραλιακού μετώπου των Δήμων Σαρωνικού και Κρωπίας 
 
Μπορεί τον Ιανουάριο του 2021 όλοι να είχαν χαιρετίσει με ενθουσιασμό την ανακοίνωση της έγκρισης του Εθνικού Επιχειρησιακού Σχεδίου «Διαχείρισης Αστικών Λυμάτων Οικισμών Προτεραιότητας Οδηγίας 91/271/ΕΟΚ για την Περιφέρεια Αττικής», το οποίο προέβλεπε, μεταξύ άλλων, και την αποχέτευση του παραλιακού μετώπου του Δήμου Σαρωνικού (Λαγονήσι, Σαρωνίδα, Ανάβυσσος και Παλαιά Φώκαια) αλλά και της Αγ. Μαρίνας Κορωπίου στο ΚΕΛ Κορωπίου – Παιανίας, όμως από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι χωρίς να ακουστεί κάποιο νεότερο. 
Ειδυλλιακή εικόνα ΚΕΛ χωρίς οσμές ...

Στη διάρκεια των τελευταίων 11 μηνών λοιπόν η ΕΥΔΑΠ προχώρησε τις διαδικασίες και πλέον όλοι προσβλέπουν στη δημοπράτηση των οριστικών μελετών η οποία, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του notioanatolika.gr, αναμένεται να γίνει μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2022. 
Βέβαια ο δρόμος είναι μακρύς ακόμη αφού η ολοκλήρωση των μελετών δεν προβλέπεται να ολοκληρωθεί πριν από το τέλος του 2023 και, για να το πούμε πιο απλά, τα όποια έργα θα ξεκινήσουν, στην καλύτερη περίπτωση, από το 2024.Γι' αυτό ακριβώς και μπορεί να τεθεί σε λειτουργία έστω δοκιμαστικά το ΚΕΛ Παιανίας – Κορωπίου από το καλοκαίρι του 2022 όμως θα στηριχτεί στις συνδέσεις του Κορωπίου και των Γλυκών Νερών, οι οποίες σε μεγάλο βαθμό είναι έτοιμες (notioanatolika.gr/news Δημιουργήθηκε Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2021 15:50).
Εμείς οι κάτοικοι της Χαμοληάς αλλά και των άλλων δυο περιοχών του δήμου Μαρκοπουλου δεν έχουμε ιδέα του τι γίνεται. Όλα ερήμην των πολιτών! Φυσικά για το καλό μας.
Αλλά πως ο δήμος Σαρωνικού κατάφερε να στέλνει τα θαυμάσια λύματά του 50 χιλιόμετρα μακριά στο ΚΕΛ Κρωπίας-Παιανίας και τα επεξεργασμένα να καταλήγουν στη θάλασσά του Μαρκοπούλου; Πως οι μάγκες του δήμου Σαρωνικού κατάφεραν το ακατόρθωτο, το παράλογο; Η λογική λέει με πολιτικά μέσα και προφανώς εξαγοράζοντας συνειδήσεις και άλλα τερπνά.
Εκεί που φοβόμαστε ότι στη Χαμοληά θα καταλήγουν τα επεξεργασμένα λύματα  όλων των βορειότερων του Μαρκοπούλου δήμων, εξασφαλίσαμε(;) όχι μόνον τα επεξεργασμένα λύματα του δήμου Σαρωνικού, αλλά και τα αριστοκρατικά του απόβλητα! Μεγάλη μας τιμή. 
Όποιος δε το κατάλαβε ακόμα το Μαρκοπουλο εξελίσσεται σε κέντρο διαχείρισης (επεξεργασίας ή/και διάθεσης) όλων των υγρών αποβλήτων της Αττικής, πλην του Λεκανοπέδιου και της Δυτικής Αττικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου