Αττικό Πάρκο Βραυρώνος (κατά προσέγγιση)

Αττικό Πάρκο Βραυρώνος (κατά προσέγγιση)
ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ Βραυρώνος (κατά προσέγγιση) περίμετρος 23 Χιλμ., έκταση 22 τετρ. χιλμ 14 Σεπτ 2020. Με κόκκινο ο αγωγός εκβολής του ΚΕΛ, με κίτρινο το υπό κατασκευή υποθαλάσσιο τμήμα του. Η περιοχή μπορεί εύκολα να μετασχηματιστεί σε Σύγχρονο Ασκληπιακό Πάρκο (πληροφορίες στο Ασκληπιείο Πάρκο Αθηνών ...)

Κυριακή 20 Μαρτίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ κας Αγγελικής Αδαμοπούλου, Ανεξάρτητη Βουλευτής Α' Αθηνών​ ...

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αγγελική Αδαμοπούλου

Ανεξάρτητη Βουλευτής Α' Αθηνών​

Την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022 πραγματοποίησα συνάντηση με κατοίκους της Βραυρώνας, ανάμεσα στους οποίους ο κ. Δημήτριος Σωτηρίου,  στο οικοσύστημα της περιοχής. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ενημερώθηκα για το έργο της εκτροπής της πορείας των υδάτων του ποταμού Ερασίνου, περιηγηθήκαμε στα έργα και διαπίστωσα ιδίοις όμμασι την περιβαλλοντοκτόνα επίδραση του έργου στη βιοποικιλότητα της προστατευόμενης περιοχής.

Πρόκειται για ένα έργο που επιδρά με καταστροφικό τρόπο στην ευαίσθητη ισορροπία των τοπικών ενδιαιτημάτων παραβιάζοντας την ελληνική περιβαλλοντική νομοθεσία, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες μέσα σε περιοχή που προστατεύεται από το καθεστώς υδροβιοτόπων Α’ προτεραιότητας και το καθεστώς περιοχής αφορά σε Natura 2000. Το ίδιο ισχύει για τις εργασίες στην περιοχή του υδροβιότοπου, στις εκβολές του Ερασίνου που υπάγονται σε καθεστώς Τοπίου Ιδιαίτερου Φυσικού Κάλλους και Ιστορικού Τόπου. Επιχειρείται ο βίαιος εγκιβωτισμός του Ερασίνου με το φαραωνικό έργο που λαμβάνει χώρα εκεί κατά μήκος των εννέα χιλιομέτρων του, επελαύνει στο όμορφο ποτάμι της Αττικής με πρόσχημα αντιπλημμυρικά έργα τα οποία δεν έχουν καμία απολύτως χρησιμότητα, καθώς χιλιάδες χρόνια τα νερά του Ερασίνου ρέουν στην ίδια πορεία χωρίς να απειλούν αντιθέτως δημιουργούν το σπάνιο οικοσύστημα. Όπως διαπιστώθηκε κατά την επιτόπια επίσκεψη, είναι ήδη εκτεταμένες οι καταστροφές στον υδροβιότοπο με εκσκαφές σε βάθος ακόμα και περισσότερο από 2 μέτρα (όταν η ΑΕΠΟ προβλέπει εκσκαφές έως 0,5 μέτρα) καθώς και εκσκαφές έξω από την προβλεπόμενη οριοθέτηση του ποταμού.

Το ανθρωπογενές περιβαλλοντικό έγκλημα στον Ερασίνο είναι επείγουσα ανάγκη να σταματήσει διότι κάθε εκατοστό που προχωράει βιάζει μια ιστορική γη και όλα τα στοιχεία που συνθέτουν την σπάνια και προστατευόμενη από Διεθνείς Συνθήκες βιοποικιλότητα.

Επισημαίνουμε τη κραυγαλέα σιωπή ΟΛΩΝ των βουλευτών Ανατολική; Αττικής. 

Κοινώς κατάπιαν τη γλώσσα τους, κυβερνητικοί και μη βουλευτές! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου