Αττικό Πάρκο Βραυρώνος (κατά προσέγγιση)

Αττικό Πάρκο Βραυρώνος (κατά προσέγγιση)
ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ Βραυρώνος (κατά προσέγγιση) περίμετρος 23 Χιλμ., έκταση 22 τετρ. χιλμ 14 Σεπτ 2020. Με κόκκινο ο αγωγός εκβολής του ΚΕΛ, με κίτρινο το υπό κατασκευή υποθαλάσσιο τμήμα του. Η περιοχή μπορεί εύκολα να μετασχηματιστεί σε Σύγχρονο Ασκληπιακό Πάρκο (πληροφορίες στο Ασκληπιείο Πάρκο Αθηνών ...)

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022

Ο Βιότοπος εμπλουτίζεται με αδρανή και οι αρχαιολογικές έρευνες καρκινοβατούν …

 Τα έργα προχωρούν μάλλον αργά και αυτό είναι καλό. Δε ξέρουμε αν τα λίγα αρχαία που εντοπίστηκαν σε δυο ή τρία σημεία εντός του Βιότοπου μέχρι τώρα είναι σημαντικά και έχουν υποχρεώσει τον εργολάβο να κάνει κράτει υποθέτουμε και να περιμένει εντολές και την έγκριση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Ανατολικής Αττικής για να συνεχίσει. 

Βέβαια γίνονται μεταφορές αδρανών υλικών, χωρίς να είναι γνωστή η προέλευση τους. Είμαστε πολύ περίεργοι να δούμε από που μεταφέρονται τα αδρανή για το ανάχωμα που κατασκευάζεται εντός του Βιότοπου και από που θα μεταφερθούν τα απαραίτητα υλικά για τη δημιουργία του τεράστιου για τα δεδομένα της περιοχής φράγματος που θα γίνει βορειοανατολικά του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος. 

Παραθέτουμε φωτογραφίες των έργων στο Βιότοπο Βραυρώνος 

(κάντε κλικ στο σύνδεσμο https://photos.app.goo.gl/oDieEMr8Q8JbhBge9). 

 
Μερικές παρατηρήσεις που εκπορεύονται από τις φωτογραφίες: Γεμίζουν το Βιότοπο με αδρανή, αγνώστου προελεύσεως. Χαρακτηριστικό των αρχαιολογικών ανασκαφών η ραθυμία. Αποκαλύπτονται περιφράξεις και «ιδιοκτησίες» εντός του Βιοτόπου, πράγμα που αποδεικνύει πλήρη απουσία των αρχών και πλήρη αδιαφορία για τις παρεμβάσεις ιδιωτών. Προφανής ο εγκλωβισμός του αρχαιολογικού χώρου από τον επαρχιακό δρόμο. Καλλιέργειες κάθε μορφής, χωρίς επίβλεψη των αρχών και άρα άγνωστη χρήση λιασιμάτων και φυτοφαρμάκων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου