Αττικό Πάρκο Βραυρώνος (κατά προσέγγιση)

Αττικό Πάρκο Βραυρώνος (κατά προσέγγιση)
ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ Βραυρώνος (κατά προσέγγιση) περίμετρος 23 Χιλμ., έκταση 22 τετρ. χιλμ 14 Σεπτ 2020. Με κόκκινο ο αγωγός εκβολής του ΚΕΛ, με κίτρινο το υπό κατασκευή υποθαλάσσιο τμήμα του. Η περιοχή μπορεί εύκολα να μετασχηματιστεί σε Σύγχρονο Ασκληπιακό Πάρκο (πληροφορίες στο Ασκληπιείο Πάρκο Αθηνών ...)

Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023

Επιστολή διαμαρτυρίας προς ΕΥΔΑΠ, κυβέρνηση, δήμο, κα. …

 Διαμαρτυρία

 Προς
           κ. Χ. Σαχίνη, Δ/νων Σύμβουλος ΕΥΔΑΠ
           κ. A. Τόσιο, Αν. Δ/νων Σύμβουλος θεμάτων Ανατολικής Αττικής (Αττικάρχης)
           κ. Κ. Βουγιουκλάκη, Γενικός Διευθυντής Αποχέτευσης  ΕΥΔΑΠ
κ. Κ. Νοδάρα, Γρ. Τύπου ΕΥΔΑΠ
 Κοιν.: κ. Χρ. Σταϊκούρα, υπ. Υποδομών
           κ. Θ. Σκυλακάκη, υπ. Περιβάλλοντος
           κ. Κ. Σκρέκα, υπ. Ανάπτυξης
κα. Λ. Μενδώνη, υπ. Πολιτισμού
κα Π. Δραμαλιώτη, ΓΓ Συντονισμού Κυβέρνησης
           κ. Κ. Αλλαγιάννη, δήμαρχο Μαρκοπούλου
κα. Δ. Δράκου, πρόεδρο ΔΣ Μαρκοπουλου
           κα. Elisa Ferreira COMMISSIONER (2019-2024) Cohesion and Reforms
κ. Virginijus Sinkevičius, COMMISSIONER (2019-2024) Environment, Oceans and Fisheries
κ. Κ. Τριάντη, Δ/νων Σύμβουλος ΟΦΥΠΕΚΑ
           κ. Γ. Πατούλη, Περιφερειάρχη
           κ. Α. Αυγερινό, Αντιπεριφερειάρχη ΑΑ
           κ. Θ. Λιβάνιος, Αναπληρωτής υπ. Εσωτερικών
κ. Χ. – Γ. Σκέρτσος, υπ. Επικράτειας
κ. Σ. Παπασταύρου, υπ. Επικράτειας
κ. Ι. Μπρατάκος υφ. στον πρωθυπουργό
 
Κύριοι,
 Στις 11 Σεπτεμβρίου 2023, διαπιστώσαμε ότι στην ιστοσελίδα του δήμου   Μαρκοπούλου, υπάρχει η διαβούλευση:

 ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το έργο «Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων (Κ.Ε.Λ.) Κορωπίου – Παιανίας, έργα Συλλογής και Μεταφοράς Ακαθάρτων Υδάτων του κεντρικού και νότιου τμήματος Ανατολικής Αττικής σε περιοχές των Δήμων Κρωπίας, Παιανίας, Παλλήνης (νοτίως της Δ.Π.Λ. Υμηττού), Σαρωνικού και Μαρκοπούλου»
 Ημερομηνία ανάρτησης 09.08.2023 και διευκρίνηση: «… υπ’ αρ. πρωτ. 984169/8.8.2023  εγγράφου του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, που διαβιβάστηκε στο Δήμο Μαρκοπούλου με το υπ’ αρ. πρωτ.  984553/8.8.2023 έγγραφο του ίδιου φορέα, με θέμα «Αποστολή ανακοίνωσης για δημοσίευση και ενημέρωση κοινού», ανακοινώνουμε την έναρξη της δημόσιας διαβούλευσης σχετικά με τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) με ΠΕ.Τ.: 2905772417».

 Άμεσα συνάγεται από τον τίτλο της ΜΠΕ, το συμπέρασμα ότι το ήδη κατασκευασμένο ΚΕΛ Κρωπίας – Παιανίας «αναβαθμίζεται από την ΕΥΔΑΠ» σε κέντρο επεξεργασίας λυμάτων όλης της Κεντρικής και Αν Ανατολικής Αττικής, παρά τα εγκεκριμένα σχέδια κατασκευής και λειτουργίας του ΚΕΛ, που εγκρίθηκαν από την ΕΕ και χρηματοδοτούνται από αυτήν. Διαπιστώνεται επίσης ότι περιλαμβάνεται και η αποχέτευση της Χαμοληάς και της παραλιακής περιοχής του δήμου Σαρωνικού.
 Η περίπτωση της Χαμοληάς, ήταν ενταγμένη στους αρχικούς σχεδιασμούς (με παράλογο τρόπο) και για αυτό ίσως απεντάχθηκε (σωστά). Κάνει όμως και πάλι την εμφάνιση της χωρίς να είναι γνωστό οτιδήποτε. Ποιοι είναι αυτοί που θεωρούν ότι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν χωρίς λογοδοσία και με χρήματα των φορολογουμένων χωρίς διαφάνεια;

 Για την περίπτωση του δήμου Σαρωνικού οι κάτοικοι του Μαρκοπούλου έμαθαν για το παράλογο έργο της μεταφοράς των λυμάτων του παραλιακού μέρους του δήμου στο ΚΕΛ Κ-Π το 2019 (έργο μεταφοράς 50χλμ, με 13 αντλιοστάσια) από ανακοίνωση της ΕΥΔΑΠ (έγγραφο χωρίς διακριτικά και απαράδεκτο περιεχόμενο). Προκλήθηκε δημόσια διαμαρτυρία του δήμου Μαρκοπούλου στο ανοιχτό θέατρο Σάρας- βλέπετε https://vravronapoly.blogspot.com/2020/06/21-2020.html . Δε βρέθηκε τότε άνθρωπος, αρμόδιος ή άλλος να υπερασπιστεί την απόφαση. Φυσικά η ΕΥΔΑΠ έλαμψε δια της απουσίας της. 

Οι αντίθεση των κάτοικων του Μαρκοπουλου εκφράστηκε με πολλούς τρόπους εντόνως, βλέπετε π.χ. https://vravronapoly.blogspot.com/2020/07/blog-post_24.html, https://vravronapoly.blogspot.com/2020/07/blog-post_12.html, https://vravronapoly.blogspot.com/2020/07/blog-post_19.html ,
https://vravronapoly.blogspot.com/2020/07/blog-post_18.html
https://vravronapoly.blogspot.com/2020/07/blog-post_13.html
https://vravronapoly.blogspot.com/2020/07/12.html
https://vravronapoly.blogspot.com/2020/07/blog-post_11.html
https://vravronapoly.blogspot.com/2020/07/12-07-2020.html
https://vravronapoly.blogspot.com/2020/07/blog-post_4.html
https://vravronapoly.blogspot.com/2020/06/26-2020.html
https://vravronapoly.blogspot.com/2020/06/21-20230.html

 και άλλες σχετικές. Ποτέ δεν υπήρξε διάλογος με την ΕΥΔΑΠ και τα
 πράγματα εξελίχθηκαν σιωπηρώς μέχρι την ανακοίνωση της διαβούλευσης.

 Διαμαρτυρόμαστε για όλα αυτά και για τον πρωτοφανή τρόπο διαχείρισης δημοσίων θεμάτων, χωρίς να ενημερώνονται οι πολίτες που είναι άμεσα ενδιαφερόμενοι και των οποίων η λεπτομερής και έγκυρη πληροφόρηση και η συναίνεση είναι εχέγγυα καλής λειτουργίας των δομών, των υποδομών και των βέλτιστων αποτελεσμάτων.

 Διατηρούμε όλα τα δικαιώματα μας που απορρέουν από τους Νόμους και το Σύνταγμα της Ελλάδος και καλούμε έστω και τώρα όλους όσους υπερθεματίζουν υπέρ της ανάπτυξης, της ευημερίας και της υγιεινής διαβίωσης των πολιτών, να αναθεωρήσουν και να σεβαστούν τους υφιστάμενους Νόμους, κανόνες, καλές πρακτικές, το δημόσιο χρήμα και τις σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ διοίκησης και πολιτών.

 ΥΓ: Η ΕΥΔΑΠ οφείλει να εξηγήσει με κάθε λεπτομέρεια γιατί εγκατέλειψε την εγκεκριμένη μελέτη που εκπόνησε η ίδια για την κατασκευή ΚΕΛ για τα λύματα Σαρωνικού στη θέση Θυμάρι του δήμου
 
Μαρκόπουλο, 12 Σεπτεμβρίου 2023

 Οι κάτοικοι,
 Δημήτριος Σωτηρίου
Αλεξανδρος Θεοδωρος Αλεξόπουλος
Ανδριάνα Κώτση
Αλεξάνδρα Μπέντεν
Απόστολος Παλουκτσής
Αθηνά Τσινάρη
Δαμιανός Μπέντεν
Λαμπρινή Γρηγοροπούλου
Χριστίνα Κουτσομάλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου