Αττικό Πάρκο Βραυρώνος (κατά προσέγγιση)

Αττικό Πάρκο Βραυρώνος (κατά προσέγγιση)
ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ Βραυρώνος (κατά προσέγγιση) περίμετρος 23 Χιλμ., έκταση 22 τετρ. χιλμ 14 Σεπτ 2020. Με κόκκινο ο αγωγός εκβολής του ΚΕΛ, με κίτρινο το υπό κατασκευή υποθαλάσσιο τμήμα του. Η περιοχή μπορεί εύκολα να μετασχηματιστεί σε Σύγχρονο Ασκληπιακό Πάρκο (πληροφορίες στο Ασκληπιείο Πάρκο Αθηνών ...)

Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023

Αναδημοσίευση: Διαβούλευση για τον «τουρισμό» των λυμάτων του δήμου Σαρωνικού …

Η Κεντρική Ανατολική Αττική γίνεται πεδίο παράλογων σχεδιασμών από κυβέρνηση, ΕΥΔΑΠ, δήμους και άγνωστους παράγοντες (εργολάβους, άλλους;) που δρουν υπογείως και αδιαφανώς σχετικά με το μέιζον θέμα της επεξεργασίας λυμάτων.

Τα προβλήματα έπρεπε να είχαν λυθεί σύμφωνα με τις Οδηγίες της ΕΕ εδώ και  20 χρόνια. Όλοι οι αρμόδιοι αδιαφορούσαν ή έκαναν μικροπολιτικούς σχεδιασμούς με γνώμονα το πολίτικό κόστος.

Τώρα πήραν φόρα - πληρώνουμε πρόστιμα εδώ κα μια τουλάχιστον δεκαετία -και προσπαθούν σήμερα να βρουν λύσεις. Καταλήγουν όμως ως ήταν αναμενόμενο, δυστυχώς σε προχειρότητες, μπαλώματα, ανορθόδοξες λύσεις και όλα αυτά εν κρυπτώ, χωρίς διαφάνεια, ουσιαστικές διαβουλεύσεις με τις τοπικές κοινωνίες και συνέπειες για κανένα. Οι τυχόν διαβουλεύσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητος είναι προσχηματικές, δε υπάρχει κανένα εχέγγυο ότι λαμβάνονται υπόψη και είναι μάλλον μια θεία κωμωδία για να λένε ότι εφαρμόζονται οι Νόμοι.

Παρακαλούμε να διαβάσετε την ανάρτηση https://simpleandclear.blogspot.com/2023/09/blog-post_0.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου