Αττικό Πάρκο Βραυρώνος (κατά προσέγγιση)

Αττικό Πάρκο Βραυρώνος (κατά προσέγγιση)
ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ Βραυρώνος (κατά προσέγγιση) περίμετρος 23 Χιλμ., έκταση 22 τετρ. χιλμ 14 Σεπτ 2020. Με κόκκινο ο αγωγός εκβολής του ΚΕΛ, με κίτρινο το υπό κατασκευή υποθαλάσσιο τμήμα του. Η περιοχή μπορεί εύκολα να μετασχηματιστεί σε Σύγχρονο Ασκληπιακό Πάρκο (πληροφορίες στο Ασκληπιείο Πάρκο Αθηνών ...)

Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2024

Νέα επιστολή για το δρόμο έξω από τον αρχαιολογικό χώρο Βραυρώνος …

Στις 09 Ιανουαρίου 2024, στείλαμε στο υπ. Πολιτισμού και άλλους φορείς και αρμοδίους την ακόλουθη επιστολή:

__________________________________

Να μετατοπιστεί ο δρόμος έξω από τον αρχαιολογικό χώρο Βραυρώνος …

Η πρότασή μας να μετατοπιστεί ο δρόμος έξω από τον αρχαιολογικό χώρο Βραυρώνος δημοσιοποιήθηκε/αναρτήθηκε για πρώτη φορά το 2010 (Τρίτη 30 Μαρτίου 2010).

Στάλθηκε στο υπουργείο Πολιτισμού και στους τοπικούς αρμοδίους;. Λάβαμε ως απάντηση, τη 15η Δεκεμβρίου 2010 (ΑΠ 112810/ 19389), κατόπιν δικής μας επιμονής και ενόχλησης (των αρμοδίων, αν είναι δυνατόν), αλλά δεν άφησε περιθώρια αισιοδοξίας.

Το 2017 επανήλθαμε στο θέμα και επικοινωνήσαμε με την κα Ευαγγελία Αποστολάκη, Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Νεότητας της Περιφέρειας Αττικής και τον Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής κ. Πέτρο Φιλίππου. Παλαιότερα είχαμε συζητήσει το θέμα με τον δήμαρχο Μαρκοπούλου κ. Σωτήριο Μεθενίτη. Κανένας δεν έδειξε ενδιαφέρον.

Την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022 επανήλθαμε στο θέμα με την ανάρτηση

Εν τάξει. Ο Ερασίνος ξεπατώνεται όπως και ο Βιότοπος Βραυρώνος, αλλά μετατοπίστε τουλάχιστον το δρόμο που εγκλωβίζει τον αρχαιολογικό χώρο …

Και απευθυνθήκαμε και πάλι στους αρμοδίους. Σιωπή.

Η πλέον πρόσφατη προσπάθειά μας έγινε

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2023

Υπουργείο Πολιτισμού και Εφορεία Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής ακούστε μας επί τέλους …

Και πάλι απευθυνθήκαμε στους αρμοδίους, αλλά και πάλι σιωπή.

Περνάει απο το μυαλό μας η απίθανη σκέψη να περιμένουν οι αρμόδιοι κάποιο δυστύχημα έξω από τον αρχαιολογικό χώρο, προκειμένου να επέμβουν, όπως προτείνουμε. Ως τότε αφασία.

Κάνουμε και πάλι έκκληση σε όλους τους αρμοδίους, να μην επικαλούνται νόμους και ρυθμίσεις που περιορίζουν τους γραφειοκράτες και τους υπάλληλους που δε θέλουν να πάρουν καμιά πρωτοβουλία και βολεύονται με τη μούχλα και την ακινησία, έχοντας εξασφαλίσει τακτικό μισθό και ακλόνητη θέση στο απολιθωμένο δημόσιο, αλλά να δουν τη πραγματικότητα και να προστατεύσουν τα μελλοντικά θύματα του  ελληνικού ωχαδερφισμού.

__________________________________

 Περιμένουμε να δούμε αν αυτή τη φορά θα υπάρξει αντίδραση ή καλλίτερα αποδοχή της προτάσεως μας και υλοποίησή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου