Αττικό Πάρκο Βραυρώνος (κατά προσέγγιση)

Αττικό Πάρκο Βραυρώνος (κατά προσέγγιση)
ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ Βραυρώνος (κατά προσέγγιση) περίμετρος 23 Χιλμ., έκταση 22 τετρ. χιλμ 14 Σεπτ 2020. Με κόκκινο ο αγωγός εκβολής του ΚΕΛ, με κίτρινο το υπό κατασκευή υποθαλάσσιο τμήμα του. Η περιοχή μπορεί εύκολα να μετασχηματιστεί σε Σύγχρονο Ασκληπιακό Πάρκο (πληροφορίες στο Ασκληπιείο Πάρκο Αθηνών ...)

Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2024

Επιστολή προς ΕΥΔΕ-ΚΥΛΥ / ΥΛΙΚΥ /ΥΜΕΔΙ , ΟΦΥΠΕΚΑ, INTRAKAT, κα. για ευθύνη έναντι περιβάλλοντος και προδιαγραφές «καθαρισμού» ρεμάτων..

Στις 04/01/2024 αποστείλαμε την επιστολή που ακολουθεί σε αρμοδίους και άλλους εμπλεκόμενους δημόσιους και μη φορείς που έχουν ως αντικείμενο την "προστασία" φυσικών ρεμάτων ...
_________________________________

Αξιότιμοι,

 Λάβαμε γνώση της επιστολής της 26ης Οκτωβρίου 2023 (ΑΠ 321145, ΚΕ1026 10127) προς την ΙΝΤΑΚΑΤ με εντολή καθαρισμού των ρεμάτων Ερασίνου και Αγ. Γεωργίου.

Πρόκειται για εν λευκώ απαίτηση καθαρισμού των ρεμάτων, χωρίς να γνωρίζει η αναθέτουσα αρχή ποιο είναι το πρόβλημα και γιατί είναι αναγκαία η εντελλόμενη επέμβαση.

Είναι γεγονός ότι συνέβησαν τραγικές καταστάσεις στη Θεσσαλία και στη Μαγνησία με καταστροφικά αποτελέσματα και απώλειες ζωής, αλλά στην περιοχή του Ερασίνου δεν υπάρχουν κάτοικοι και υποδομές προς προστασία.

Η περιοχή αν και χαρακτηρισμένη Περιοχή ΝΑΤΟΥΡΑ 2000 Βραυρώνος, είναι εδώ και πολλά χρόνια αφημένη στην τύχη της, αλλά δεν έχουν συμβεί καταστροφικά πλημμυρικά φαινόμενα. Η πριν της δημιουργία του ΟΦΥΠΕΚΑ κατάσταση ήταν απούσα από την περιοχή ενώ ο ΟΦΥΠΕΚΑ, μετά από 3 και πλέον χρόνια αδράνειας δεν έχει κάνει γνωστή την παρουσία του στην περιοχή. Και αυτά παρά τις επιστολές που έχουμε απευθύνει ως ενδιαφερόμενα μέρη - κατά την Ευρωπαϊκή νομοθεσία προστασίας του φυσικού Περιβάλλοντός – κάνοντας έκκληση και συμμόρφωση στις καλές ευρωπαϊκές πρακτικές και λογική.

Η εντολή προς την ΙΝΤΡΑΚΑΤ αποδεικνύει πανικό της κυβερνήσεως για πιθανά πλημμυρικά φαινόμενα στην ανατολική Αττική, κάτι που δεν υποστηρίζεται από τους επιστημονικούς φορείς που ασχολούνται με τα καιρικά φαινόμενα.

Ακόμα και αν υπάρχει κάποιος λόγος παρέμβασης αυτό θα πρέπει να γίνει με την επίβλεψη, επιτήρηση και συγκεκριμένες γραπτές εντολές του ΟΦΥΠΕΚΑ και όχι με επιστολή μιας άσχετης με το θέμα υπηρεσίας της διοίκησης, ίσως για να καλύψει εκ των υστέρων έωλες και βεβιασμένες αποφάσεις του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας.  

Εκ κατακλείδι η απαράδεκτη επιστολή της ΕΥΔΕ-ΚΥΛΥ / ΥΛΙΚΥ /ΥΜΕΔΙ, πρέπει να ανακληθεί πάραυτα και ελπίζουμε η ΙΝΤΡΑΚΑΤ να μην έχει προβεί σε καμία ενέργεια που θα είναι εις βάρος του Περιβάλλοντος και των οικοσυστημάτων της περιοχής.

Παραπέμπουμε δε όλους διοίκηση, εταιρεία και κάθε άλλο αρμόδιο σε προηγούμενες επιτολές μας, με τις οποίες έχουν γίνει γνωστά σε όλους τους εμπλεκόμενους ότι το αντιπλημμυρικό Ερασίνου παραβιάζει ασύστολα την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος και άρα το έργο δεν μπορεί και δεν πρέπει να εκτελεστεί.

______________________________


Δε γνωρίζουμε τι θα γίνει. Εκείνο που διαπιστώνεται και αποδεικνύεται είναι ότι ακόμα και σήμερα υπάρχει επικάλυψη αρμοδιοτήτων μεταξύ πολλών φορέων και τελικά κανένας δε κάνει αυτό που επιβάλλεται.

Έλλειψη γνώσεων, ωχαδερφισμός, αδιαφορία, φόβος ευθυνών και συνεπειών; Κύριος είδε. Και προφανώς η επιτελική κυβέρνηση που επαίρεται ότι "όλα τα σφάζει και όλα τα μαχαιρώνει" εμφανίζεται στα μάτια των πολιτών να ηγείται εκστρατείας εναντίον του Περιβάλλοντος, παρά τις βαρύγδουπες κατά καιρούς δηλώσεις της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου