Αττικό Πάρκο Βραυρώνος (κατά προσέγγιση)

Αττικό Πάρκο Βραυρώνος (κατά προσέγγιση)
ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ Βραυρώνος (κατά προσέγγιση) περίμετρος 23 Χιλμ., έκταση 22 τετρ. χιλμ 14 Σεπτ 2020. Με κόκκινο ο αγωγός εκβολής του ΚΕΛ, με κίτρινο το υπό κατασκευή υποθαλάσσιο τμήμα του. Η περιοχή μπορεί εύκολα να μετασχηματιστεί σε Σύγχρονο Ασκληπιακό Πάρκο (πληροφορίες στο Ασκληπιείο Πάρκο Αθηνών ...)

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020

Δημιουργία Μητροπολιτικού δήμου στην Ανατολική Αττική …

Δεδομένης της μεγάλης υστέρησης ανάπτυξης των δήμων της χώρας και των κοινών μεν αλλά πολύ σύνθετων προβλημάτων ανάπτυξής που αντιμετωπίζουν, είναι προφανές εδώ και πολλά χρόνια ότι κανένας δήμος δεν μπορεί να ανταπεξέλθει σε σημαντικά και σύνθετα προβλήματα που παρουσιάζονται, ενώ το κράτος κρατά δέσμιους τους δήμους για μικροπολιτικές σκοπιμότητες και εκλογικά μαγειρέματα.

 Ίσως λοιπόν με δεδομένη την αναγκαία ταχύτερη ανάπτυξη των περιοχών της Ελλάδος θα ήταν ίσως σκόπιμο η δημιουργία Μητροπολιτικών Δήμων. Τέτοια σχέδια έχουν εκπονηθεί για το Λεκανοπέδιο και ίσως τη Θεσσαλονίκη αλλά ποτέ δε βρήκαν το δρόμο για ουσιαστικό διάλογο και υλοποίηση.

 Προτείνουμε, με αφορμή τα σχέδια για την αντιμετώπιση των προβλημάτων αποχέτευσης των δήμων της Ανατολικής Αττικής, τη δημιουργία Μητροπολιτικού Δήμου Ανατολικής Αττικής. Ο μητροπολιτικός δήμος θα μπορούσε να αντιμετωπίσει καλλίτερα και αποτελεσματικότερα προβλήματα όπως το αποχετευτικό για παράδειγμα.

 Θα παρακαλέσουμε όλους εκείνους που θα αρχίσουν να φωνάζουν εναντίον της προτάσεως να διατυπώσουν εγγράφως τις απόψεις τους και να συμμετάσχουν σε εποικοδομητικό διάλογο.

 Αναμένουμε.

 ΥΓ: Δυστυχώς παρά το γεγονός ότι σχεδόν όλοι οι Έλληνες έχουν ταξιδέψει ίσως και εργαστεί στο εξωτερικό και έχουν δει πως λειτουργούν οι εκεί κοινωνίες, δε διεκδικούν τα δικαιώματά τους ως πολίτες και δεν έχουν κατορθώσει να επιβάλλουν και στις Ελλάδα συμμετοχικές διεργασίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου