Αττικό Πάρκο Βραυρώνος (κατά προσέγγιση)

Αττικό Πάρκο Βραυρώνος (κατά προσέγγιση)
ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ Βραυρώνος (κατά προσέγγιση) περίμετρος 23 Χιλμ., έκταση 22 τετρ. χιλμ 14 Σεπτ 2020. Με κόκκινο ο αγωγός εκβολής του ΚΕΛ, με κίτρινο το υπό κατασκευή υποθαλάσσιο τμήμα του. Η περιοχή μπορεί εύκολα να μετασχηματιστεί σε Σύγχρονο Ασκληπιακό Πάρκο (πληροφορίες στο Ασκληπιείο Πάρκο Αθηνών ...)

Τρίτη 2 Μαΐου 2023

Καλές οι επενδύσεις, αλλά τη κατάλληλη ώρα, στη κατάλληλη θέση ...

Ιατρικό Πάρκο Αθηνών: Επένδυση 150 εκατ. ευρώ στα Μεσόγεια …

Η είδηση:
… Μετά από δεκαετίες αναμονής, ξεμπλοκάρει επένδυση ύψους 150 εκατ. ευρώ στα Μεσόγεια, όπου o Όμιλος Ιατρικού Αθηνών σχεδιάζει τη δημιουργία ενός νέου ιατρικού πάρκου με δυναμικότητα 420 νοσοκομειακών κλινών, το οποίο θα δημιουργήσει 5.500 θέσεις εργασίας. … (businessnews.gr ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, 24/04/2023 · 10:08).

 Πάνε 20 τουλάχιστον χρόνια. Σε μια εκδήλωση του Ασκληπιείου Πάρκου Αθηνών στο Πολεμικό Μουσείο, την οποία είχε υποστηρίξει ενεργά το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, ανακοινώθηκε από το νεαρό τότε υιό Αποστολόπουλου, το Ιατρικό Πάρκο. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το ΑΠΑ υπήρξε το μοντέλο με βάση το οποίο διαμορφώθηκε η ιδέα του ΙΠΑ.   

Σήμερα τα πλάνα βρέθηκαν και πάλι στην επιφάνεια και φαίνεται να προωθούνται ευμενώς από τη κυβέρνηση Μητσοτάκη, μέχρι χθες τουλάχιστον που ανακοινώθηκαν εκλογές. Δε γνωρίζουμε τι θα γίνει μετά τις εκλογές. 

Ωστόσο ένα τόσο μεγάλο έργο δίπλα στο Λεκανοπέδιο και την υπερκορεσμένη Αττική,  στην Ανατολική Αττική, εκεί όπου μετακόμισε και μετακομίζει όλη σχεδόν η Ελλάδα, δεν είναι καθόλου απαραίτητο και αναγκαίο. 

Η Αττική δεν έχει αναγκη από τέτοιου είδους επενδύσεις και απλά και κατανοητά το τεράστιο συγκρότημα θα καθορίσει αποφασιστικά τη λειτουργία και την επάρκεια των υποδομών της Ανατολικής Αττικής, δεδομένου ότι δεν έχουν ληφθεί υπόψη έργα του μεγέθους αυτού. Θα δοκιμαστούν ιδιαίτερα οι υποδομές αποχέτευσης, ρύπανσης, αλλά και μεταφορών, κατοικίας και άλλες. 

Βέβαια ο Δήμος Παιανίας έσπευσε να δώσει τη θετική του γνωμοδότηση του για την επένδυση. Φυσικά κανένας  δήμαρχος δε θα άφηνε την ευκαιρία να δημιουργήσει εξαιρετικές και φιλικές σχέσεις με την επιχειρηματική ηγεσία. Εύγε. Εκείνο που δεν γνωρίζουμε είναι το σκεπτικό της απόφασης. 

Είμαστε τη άποψης ότι το θέμα πρέπει να απασχολήσει με σοβαρότητα και το δήμο Μαρκοπούλου, λόγω του αποχετευτικού. Το ελπίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου