Αττικό Πάρκο Βραυρώνος (κατά προσέγγιση)

Αττικό Πάρκο Βραυρώνος (κατά προσέγγιση)
ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ Βραυρώνος (κατά προσέγγιση) περίμετρος 23 Χιλμ., έκταση 22 τετρ. χιλμ 14 Σεπτ 2020. Με κόκκινο ο αγωγός εκβολής του ΚΕΛ, με κίτρινο το υπό κατασκευή υποθαλάσσιο τμήμα του. Η περιοχή μπορεί εύκολα να μετασχηματιστεί σε Σύγχρονο Ασκληπιακό Πάρκο (πληροφορίες στο Ασκληπιείο Πάρκο Αθηνών ...)

Τετάρτη 10 Μαΐου 2023

Παρέμβαση στην Ημερίδα με θέμα «ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ & ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ, Καινοτομία και Εναλλακτικές Μορφές»

Η αγροτική και τουριστική ανάπτυξη στην περιοχή του Μαρκοπούλου, δεν μπορούν να γίνουν κατανοητές και αποδεκτές με την εξαφάνιση του υδάτινου συστήματος του εμβληματικού για την περιοχή ποταμού Ερασίνου και την καταστροφή μέρους του Βιότοπου Βραυρώνος, ο οποίος συνυπάρχει εδώ και χιλιάδες χρόνια με τον Αρχαιολογικό Χώρο Βραυρώνος.

Και όλα αυτά παρά τη δεδομένη προστασία της περιοχής, ως περιοχής  ΝΑΤΟΥΡΑ 2000 Βραυρώνος, του Νόμου προστασίας 4559/2018 και του ΔΠ 199/2003, περί ΖΟΕ και άλλων φιλοπεριβαλλοντικών ρυθμίσεων που επιβάλλει η ΕΕ.
 
Οι κάτοικοι της Χαμοληάς
 Ανδριάνα Κώτσης, εικαστικός
Δημήτριος Σωτηρίου, πρ. αν. καθ. Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ (συνταξ.)
Θεοφάνης Ζέρβας, ιδιωτικός υπάλληλος
Αλεξάνδρα Μπέντεν, ιδιωτικός υπάλληλος
Λαμπρινή Γρηγορόπουλου, ιδιωτικός υπάλληλος
Ντάμιαν Μπέντεν, ιδιωτικός υπάλληλος
Χριστίνα Κουτσομάλλη, ιδιωτικός υπάλληλος
 
Παρακαλούμε το μήνυμα μας αυτό να διαβαστεί στη διάρκεια της Ημερίδας από το προεδρείο και να καταχωρηθεί στα Πρακτικά της Ημερίδας.

Περισσότερα και αποκαλυπτικά στο https://simpleandclear.blogspot.com/2023/05/blog-post_9.html 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου