Αττικό Πάρκο Βραυρώνος (κατά προσέγγιση)

Αττικό Πάρκο Βραυρώνος (κατά προσέγγιση)
ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ Βραυρώνος (κατά προσέγγιση) περίμετρος 23 Χιλμ., έκταση 22 τετρ. χιλμ 14 Σεπτ 2020. Με κόκκινο ο αγωγός εκβολής του ΚΕΛ, με κίτρινο το υπό κατασκευή υποθαλάσσιο τμήμα του. Η περιοχή μπορεί εύκολα να μετασχηματιστεί σε Σύγχρονο Ασκληπιακό Πάρκο (πληροφορίες στο Ασκληπιείο Πάρκο Αθηνών ...)

Παρασκευή 5 Μαΐου 2023

Προς την ΙΝΤΡΑΚΑΤ … με αφορμή την υπογραφή νέας σύμβασης για το αντιπλημμυρικό Ερασίνου ...

Στις   03/05/2023 στείλαμε την επιστολή που ακολουθάει στον Αντιπρόεδρο Δ.Σ. & Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΙΝΤΡΑΚΑΤ.
__________________

Προς την ΙΝΤΡΑΚΑΤ … Αξιότιμε κ. Εξάρχου,

Πληροφορηθήκαμε ότι υπογράψατε σύμβαση για την εκτέλεση του αντιπλημμυρικού Ερασίνου, μετά τη χρεωκοπία του προηγουμένου εργολάβου (Ανατολική Αττική: Στην ΙΝΤΡΑΚΑΤ οι εργολαβίες διευθέτησης των ρεμάτων Αγίου Γεωργίου και Ερασίνου).  Δώσατε εκτύπωση 50% περίπου, ενώ ο προηγούμενος είχε δώσει 60%. Αναρωτιόμαστε αν αυτή η διαφορά θα επιτρέψει την ενδεδειγμένη εκτέλεση του έργου ή θα έχετε και εσείς την ίδια τύχη.

 Ασφαλώς ως κραταιά εργοληπτική εταιρεία γνωρίζετε πολύ καλά ότι το έργο θα εκτελεστεί εντός της περιοχής ΝΑΤΟΥΡΑ 2000 Βραυρώνος, προστατευόμενη από το Νόμο 4559/2018, το ΠΔ 199/2003 και πλήθος άλλων ρυθμίσεων εθνικών και της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, ενώ έχουν κατατεθεί και 3 προσφυγές/καταγγελίες στο χρηματοδότη του έργου την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Κατά συνέπεια αυτά και άλλα στοιχεία που έχουν κατατεθεί στον Εισαγγελέα Περιβάλλοντος, τους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος, το ΥΠΕΝ, το ΣΥΓΑΠΕΖ, τον ΟΦΥΠΕΚΑ, τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υποδομών κλπ., θα έπρεπε να σας κάνουν να ασχοληθείτε πολύ σοβαρά με το περιεχόμενο της συμβάσης και όλες τις πρόνοιες προστασίας ευαίσθητων οικοσυστημάτων και ενδημικών προστατευόμενων ειδών, που καταπατώνται κατάφορα και με βάρβαρο τρόπο. 

Προφανώς κάτι τέτοιο δεν έγινε και έτσι βρίσκεστε εκτεθειμένοι και ευάλωτοι σε νομικές και περιβαλλοντικές αιτιάσεις εναντίον του παραλόγου και καταστροφικού έργου. 

Ζητούμε από την εταιρεία να μελετήσει σοβαρά το φάκελο του έργου και το μέχρι σήμερα ιστορικό του (βλέπετε ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ Βραυρώνος) από την παράνομη έναρξη των έργων, τον Νοέμβριο του 2020 και λογικά να αναθεωρήσει την απόφασή της. 

Ζητούμε επίσης πλήρη ενημέρωση από τα αρμόδια τμήματα της εταιρείας.

______________________

Κάτι μας λέει ότι δεν πρόκειται ο κ. Εξάρχου ή η εταιρεία να απαντήσουν. Θα περιμένουμε, αν και τα παραδείγματα δείχνουν ότι δεν είναι στην εταιρική κουλτούρα η αντιμετώπιση των πολιτών ως σημαντικών παραγόντων της δημόσιας ζωής και του πολιτισμού μιας χώρας.

Ενδεικτικό της παρανοϊκής καταστάσεως που επικρατεί στη χώρα είναι το απόσπασμα περί Εταιρικής Ευθύνης που αντιγράψαμε από τον ιστότοπο της εταιρείας:

Εταιρική Υπευθυνότητα
Στηριζόμενη στο τρίπτυχο της οικονομικής ανάπτυξης, της βιωσιμότητας και της κοινωνικής συνοχής, η Intrakat αναλαμβάνει σημαντικές πρωτοβουλίες και δράσεις που συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος, την προαγωγή του πολιτισμού και των τεχνών, την ενίσχυση του αθλητισμού, την στήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των τοπικών κοινωνιών.


Προσπαθήσαμε να βρούμε πληροφορίες για το αντιπλημμυρικό Ερασίνου στις ιστοσελίδες της εταιρείας. Για την αναζήτηση γράψαμε "Ερασίνος". Το αποτέλεσμα:
 
Αναζήτηση για
“Ερασίνος”

0 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου