Αττικό Πάρκο Βραυρώνος (κατά προσέγγιση)

Αττικό Πάρκο Βραυρώνος (κατά προσέγγιση)
ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ Βραυρώνος (κατά προσέγγιση) περίμετρος 23 Χιλμ., έκταση 22 τετρ. χιλμ 14 Σεπτ 2020. Με κόκκινο ο αγωγός εκβολής του ΚΕΛ, με κίτρινο το υπό κατασκευή υποθαλάσσιο τμήμα του. Η περιοχή μπορεί εύκολα να μετασχηματιστεί σε Σύγχρονο Ασκληπιακό Πάρκο (πληροφορίες στο Ασκληπιείο Πάρκο Αθηνών ...)

Τρίτη 9 Μαΐου 2023

Λέτε η λογική και οι Νόμοι να υποχρεώνουν τους εργολάβους σε υποχώρηση …

Η είδηση:

Δήμος Ραφήνας: Ποινική έρευνα για την παραχώρηση 11,66 στρεμμάτων, για εργοτάξιο κατασκευαστικής εταιρείας


Στην έκταση αυτή δεν επιτρέπεται καμία κατασκευή/λειτουργία και μάλιστα εργοταξίου.

Προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να ερευνηθεί εάν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας σε βάρος του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, με προκληθείσα ζημιά σε βάρος της περιουσίας του άνω των 120.000 ευρώ, διεξάγεται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Το θέμα αφορά την απευθείας παραχώρησης έκτασης 11,66 στρεμμάτων μέσα σε ζώνη πρασίνου σε κατασκευαστική εταιρεία για την εγκατάσταση και χρήση εργοταξίου της τελευταίας. Παράλληλα ερευνάται και το εάν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της απόπειρας ηθικής αυτουργίας στο εν λόγω αδίκημα,

Η επίμαχη έκταση βρίσκεται στην θέση Παναγίτσα-Νεκροταφείο και κατά το μεγαλύτερο μέρος της είναι χαρακτηρισμένη ως Ζώνη Πρασίνου Α΄ εντός της Ζώνης Οικιστικού Ελέγχου (ΖΟΕ) Μεσογείων (θεσμοθετήθηκε το 2003). Στην έκταση αυτή επιτρέπεται μόνο η χρήση για καθιστικά, παγκάκια, κλπ, ενώ παράλληλα εμπίπτει στην οριογραμμή εκβολής στη θάλασσα του ρέματος της Ραφήνας, εντός της οποίας δεν επιτρέπεται καμία κατασκευή/λειτουργία και μάλιστα εργοταξίου.

Ήδη έχουν κληθεί και έχουν καταθέσει μάρτυρες, ενώ η προκαταρκτική έρευνα συνεχίζεται (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, Δευτέρα, 8 Μαΐου 2023 16:51).

Δεν μπορεί κάνεις να είναι σίγουρος με τη δημόσια διοίκηση και μια κυβέρνηση αποφασισμένη να ξεπατώσει όλα τα ρέματα της Αττικής (και όχι μόνον) και να τα μετατρέψει αε αγωγούς ομβρίων, ενώ παράλληλα δεν κάνει τίποτε να προστατεύσει και να εφαρμόσει του Νόμους σε περιοχές που ο αστικός ιστός έχει επεκταθεί επί των πλημμυρικών ζωνών των ρεμάτων και η ελληνική απληστία και με την εκτεταμένη διαφθορά των κρατούντων ασέλγησαν και ασελγούν εις βάρος του Περιβάλλοντος.

Η «νίκη» αυτή ελπίζουμε να αποτελέσει πρόκριμα για κάθε άλλη παρανομία των εργολάβων που πιστεύουν ότι κανείς δεν μπορεί λόγω μεγέθους, μεθόδων και χρήματων να τα βάλλει μαζί τους.

Τα κινήματα των πολιτών πρέπει να ενδυναμωθούν και να αποτελέσουν αναχώματα σε αυτό που εμείς ονομάζουμε «Δικτατορία της Δημοκρατίας©»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου