Αττικό Πάρκο Βραυρώνος (κατά προσέγγιση)

Αττικό Πάρκο Βραυρώνος (κατά προσέγγιση)
ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ Βραυρώνος (κατά προσέγγιση) περίμετρος 23 Χιλμ., έκταση 22 τετρ. χιλμ 14 Σεπτ 2020. Με κόκκινο ο αγωγός εκβολής του ΚΕΛ, με κίτρινο το υπό κατασκευή υποθαλάσσιο τμήμα του. Η περιοχή μπορεί εύκολα να μετασχηματιστεί σε Σύγχρονο Ασκληπιακό Πάρκο (πληροφορίες στο Ασκληπιείο Πάρκο Αθηνών ...)

Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2021

Προχωρά η δημοπράτηση του δικτύου αποχέτευσης Μαραθώνα αξίας 90 εκατ. € …

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει το έργο για την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων στο Δήμο Μαραθώνα, με τη συγχρηματοδότηση του ΕΣΠΑ 2014-2020 και συγκεκριμένα του Ταμείου Συνοχής. Ειδικότερα, η ΕΥΔ ΕΠ Περιφέρειας Αττικής προχώρησε στην προέγκριση των τευχών της διακήρυξης, όσο και της διαδικασίας δημοπράτησης του έργου «Κατασκευή δικτύου ακαθάρτων στο δήμο Μαραθώνα», συνολικού προϋπολογισμού 90 εκ. € συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.
                          
                                  
                                 
Έτσι, το «μεγάλο έργο» της κατασκευής δικτύου αποχέτευσης και εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων Μαραθώνα και Νέας Μάκρης, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 140 εκ. €, μπαίνει και επίσημα σε τροχιά υλοποίησης. Δικαιούχος του έργου αλλά και φορέας δημοπράτησης & ανάθεσης είναι η ΕΥΔΑΠ Α.Ε. και οι Υπηρεσίες της …(Ypodomes.com, 8 Ιανουαρίου 2021).


Ασφαλώς και πρόκειται για καλή είδηση σχετικά με την προστασία του Περιβάλλοντος και το γεγονός ότι κάποτε – ύστερα άραγε από πόσα χρόνια – θα σταματήσουμε να πληρώνουμε πρόστιμα στην ΕΕ. 

Το ερώτημα που πρέπει να απασχολεί όλους μας είναι αν προβλέπεται αξιοποίηση των επεξεργασμένων λυμάτων και σε ποιο σημείο του Νοτίου Ευβοϊκού θα εκβάλλει ο αγωγός διάθεσης των στη θάλασσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου