Αττικό Πάρκο Βραυρώνος (κατά προσέγγιση)

Αττικό Πάρκο Βραυρώνος (κατά προσέγγιση)
ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ Βραυρώνος (κατά προσέγγιση) περίμετρος 23 Χιλμ., έκταση 22 τετρ. χιλμ 14 Σεπτ 2020. Με κόκκινο ο αγωγός εκβολής του ΚΕΛ, με κίτρινο το υπό κατασκευή υποθαλάσσιο τμήμα του. Η περιοχή μπορεί εύκολα να μετασχηματιστεί σε Σύγχρονο Ασκληπιακό Πάρκο (πληροφορίες στο Ασκληπιείο Πάρκο Αθηνών ...)

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021

Δυστυχώς και ο δήμος Μαρκοπούλου με τη κυβέρνηση, τον εργολάβο, τον παραλογισμό ...

 Δε πιστεύαμε στα μάτια μας:


Ανακοίνωση προς τους ιδιοκτήτες απαλλοτριωμένων εκτάσεων στον Ερασίνο Ποταμό.

21 Ιαν 2021 | Δελτία ΤύπουΕνημέρωση

       

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ                                                                   Μαρκόπουλο, 21/1/2021

ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

Μ Ε Σ Ο Γ Α Ι Α Σ

 

Ανακοίνωση προς τους ιδιοκτήτες

απαλλοτριωμένων εκτάσεων στον Ερασίνο Ποταμό.

 

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Λόγω έναρξης των εργασιών από τον εργολάβο, παρακαλούνται οι ιδιοκτήτες απαλλοτριωμένων ιδιοκτησιών στον Ερασίνο Ποταμό, να μεταβούν στις ιδιοκτησίες τους προκειμένου να απομακρύνουν τυχόν κινητή τους περιουσία.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ  ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ.

____________________________________

Δηλαδή ούτε λίγο ούτε πολύ ο δήμος συμφωνεί με το άχρηστο έργο και τη πεπαλαιωμένη τεχνολογία που θα είναι εις βάρος της λεκάνης απορροής του Ερασίνου, της Περιοχής ΝΑΤΟΥΡΑ 2000, του βιότοπου της Βραυρώνος, μιας περιοχής που είναι αδιατάρακτη επί σχεδόν 3000 χρόνια. Αλλά αυτά είναι ψηλά γράμματα. 

Όνειρο των Μαρκοπουλιωτών είναι να εξαφανιστεί το ΠΔ 199 του 2003 περί ΖΟΕ που προστατεύει την περιοχή και να επιτραπεί η οικοπεδοποίηση και η κατασκευή κατοικιών και πολυκατοικιών. Και το  αντιπλημμυρικό έργο μάλλον είναι ο πρόδρομος προς αυτή τη κατεύθυνση, όπως έχουμε επισημάνει σε άλλες αναρτήσεις. 

Και φυσικά η απόφαση του ΣτΕ περί εκδόσεως ΠΔ πριν αρχίσουν τα έργα πάει περίπατο. Είναι αυτό που λέμε η «Δικτατορία της Δημοκρατίας» και η επαίσχυντη λογική των κυβερνώντων να αποφασίζουν ότι τους συμφέρει και να τα προωθούν χωρίς οι πολίτες να λαμβάνουν γνώση και μέρος στις σχετικές διεργασίες που τους αφορούν.

ΥΓ: Σημαντικά μέλη του νυν Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Μαρκοπούλου όπως κυκλοφορούν φήμες, έχουν διαδραματίσει κάποιο σημαντικό ρόλο στην όλη υπόθεση του αντιπλημμυρικού και μήπως αυτό να εξηγεί τη σιωπή και τη συναίνεση;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου