Αττικό Πάρκο Βραυρώνος (κατά προσέγγιση)

Αττικό Πάρκο Βραυρώνος (κατά προσέγγιση)
ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ Βραυρώνος (κατά προσέγγιση) περίμετρος 23 Χιλμ., έκταση 22 τετρ. χιλμ 14 Σεπτ 2020. Με κόκκινο ο αγωγός εκβολής του ΚΕΛ, με κίτρινο το υπό κατασκευή υποθαλάσσιο τμήμα του. Η περιοχή μπορεί εύκολα να μετασχηματιστεί σε Σύγχρονο Ασκληπιακό Πάρκο (πληροφορίες στο Ασκληπιείο Πάρκο Αθηνών ...)

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021

Απόφαση – σταθμός από ΣτΕ για το ρέμα της Πικροδάφνης …

Κόλαφος κατά της διαχρονικής προσπάθειας της Διοίκησης να «τσιμεντώσει» το ρέμα της Πικροδάφνης είναι απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο έκανε δεκτή την προσφυγή τριών φορέων και μιας κίνησης πολιτών, και ακύρωσε τους περιβαλλοντικούς όρους της διευθέτησης τμήματος του ρέματος, που είχε εγκρίνει το 2016 η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής. 

Το ΣτΕ δίνει τετράμηνη προθεσμία στη Διοίκηση ώστε να καταθέσει σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για το σύνολο του ρέματος, να καταγράψει και να κατεδαφίσει τα αυθαίρετα κοντά ή μέσα στην κοίτη του και να μην εκδώσει νέες οικοδομικές άδειες στις παρόχθιες ζώνες. 

Περαιτέρω, το ΣτΕ δίνει τετράμηνη προθεσμία στη Διοίκηση να καταθέσει σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για το σύνολο του ρέματος, να καταγράψει και να κατεδαφίσει τα αυθαίρετα κοντά ή μέσα στην κοίτη του και να μην εκδώσει νέες οικοδομικές άδειες στις παρόχθιες ζώνες … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, 13.01.2021 • 10:35).

Διαβάστε το άρθρο για να καταλάβετε ποιο είναι το μέλλον που επιφυλάσσουν οι εκπληκτικοί πραότατες του Περιβάλλοντος της επιτελικής κυβέρνησης του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για τον γλυκό παρατεταμένο αρχαίο ποταμό Ερασίνο, που εκβάλλει στο βιότοπο της Βραυρώνος, περιοχή ΝΑΤΟΥΡΑ 2000. 

Ίσως η απόφαση αυτή να είναι πρόκριμα και για την τύχη του Ερασίνου, αν τελεσφορήσουν οι ενέργειες ενεργών πολιτών που προσπαθούν να ματαιώσουν το άχρηστο αντιπλημμυρικό έργο που θα κοστίσει 45.000.000 €, για να κονομήσει εργολάβος. Γιατί το έργο δεν αντέχει σε καμία λογική και δεν πρόκειται να προστατεύσει τίποτε, ΤΙΠΟΤΕ για όσους καταλαβαίνουν Ελληνικά. 

Όνειρο όλων των παραποτάμιων είναι να κάνουν οικόπεδα και να αποκτήσουν περιουσίες έτσι με μια υπογραφή, συνήθως νύχτα - βλέπετε και 

Κυριακή, 17 Αυγούστου 2014

Επισημάνσεις διαπλοκής και διάρρηξης του κοινωνικού ιστού …

 όπως έκαναν άλλωστε πριν αρκετά χρόνια όταν επέτρεπαν να κατεδαφιστούν οι αγροικίες της πόλεως του Μαρκοπουλου και σε τη θέση τους να αναγερθούν 5-οροφες πολυκατοικίες χωρίς καμιά υποδομή. 

Ελπίζουμε ότι θα επικρατήσει στο τέλος η λογική, αν και οι εκλογομάγειροι της ΝΔ μάλλον θα προσπαθήσουν να κάμψουν και να παρακάμψουν τις αντιστάσεις των διαμαρτυρόμενων και ορθολογιζόμενων πολιτών.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου